LANTERMANS & PETERSON

Beeldhouwvakantie / Cursus in natuursteen

De beeldhouwers Jan Kees lantermans en Chris Peterson, beiden uit Zwolle, delen dezelfde passie voor het houwen in natuursteen. Al jaren zijn deze beeldhouwers beroepsmatig aktief en werken zowel in Nederland als daarbuiten. Voor 2012 worden cursussen georganiseerd op twee bijzonder plekken in Frankrijk en Zweden. Deze cursussen zijn bedoeld voor zowel de beginnende als gevorderde beeldhouwer. Hoewel het hakken in steen de boventoon voert, is er ruimschoots gelegenheid om van de omgeving te genieten. Glooiende velden, kastelen, uitgestrekte bossen, of musea en winkels, beide plekken bieden genoeg ter ontspanning.

Info docenten:

Jan Kees Lantermans: lantermans.nl

Chris Peterson: BastArto.com

Onderstaand treft u een overzicht aan van het cursusaanbod. Indien een cursus volgeboekt is kan een tweede periode worden aangeboden. Mits daar genoeg animo voor is.

Bij elke cursus staat vermeld hoeveel plekken er vrij zijn. De cursus vangt pas aan bij minimaal 10 aanmeldingen. De groepen zullen maximaal 14 personen groot zijn. Er is veel aandacht voor u als individuele cursist.

Het door u gemaakte beeldhouwwerk kunt u zelf meenemen naar Nederland of door ons laten verzorgen indien u niet over eigen vervoer beschikt (cursisten die met trein of vliegtuig komen). Dit brengt geen extra kosten met zich mee.

Voor overige informatie of als u zich wilt aanmelden, kunt contact opnemen via email.

1) Cursus Beeldhouwen op Le Coulet (Frankrijk)

Laat u verrassen door rotsen en zacht glooiende velden, door ongerepte vergezichten én tot op de vierkante meter bewerkte hellingen. Gedoofde vulkanen, kratermeren, kastelen, een luxe stad met musea en winkels: dit is de ‘achtertuin’ van Le Coulet.

Le Coulet is een eeuwenoude ‘hameau’, niet meer dan een stip op de kaart. U kunt naast het hakken ook met een boek neervlijen in de zon bij de rivier, genietend van het uitzicht en de rust.

Periode: 25 augustus t/m 1 september 2012 - (7 dagen)

Groep grootte: max 14 personen

Voor wie: zowel de beginnende als gevorderde beeldhouwer

Werkwijze: er wordt alleen met de hand gehakt zonder gebruik van machines.

Steensoort: Franse lokale steen

Gereedschap (bruikleen): basisset (voor zachte en middelharde steensoorten) inbegrepen: 3 beitels en een stalen vuist (750gr).

Docenten: Jan Kees Lantermans & Chris Peterson

Kosten: 990 euro p/p (inbegrepen: 1 blok steen, accommodatie & ontbijt, lunch en 3 gangen diner)

Niet inbegrepen: De reis in niet inbegrepen en er is alleen plek voor cursisten.

U dient zelf linnengoed mee te nemen.

Alle infoformatie over Le Coulet, de omgeving en de bereikbaarheid ervan, kunt u vinden op: www.lecoulet.nl

2) Cursus Beeldhouwen in Värmland (Zweden)

Een prachtig beschutte plek, omzoomd door bos en afgezet met eeuwenoude stenen muurtjes. Achter het huis langs loopt de ‘gammal ko-stig’ (het oude koepad) waarlangs vroeger de koeien vanuit het dal naar de bosweiden werden geleid. Deze muurtjes zorgen voor een historische sfeer, evenals de ‘gammal stuga’, een 150 jaar oud huisje wat naast het grote huis staat en welke straks slaapgelegenheid gaat bieden aan meerdere personen. Achter het huis lopen grotere en kleinere paden kilometers het bos in. Eén pad leidt naar een meertje wat je na ongeveer 10 minuten lopen bereikt.

Periode: 23 juli t/m 29 juli 2012 - 7 dagen

Groep grootte: max 10 personen

Voor wie: zowel de beginnende als gevorderde beeldhouwer

Werkwijze:er wordt alleen met de hand gehakt zonder gebruik van machines.

Steensoort: kalksteen, hardsteen en voor de liefhebber graniet

Gereedschap (bruikleen): basisset (voor zachte en middelharde steensoorten) inbegrepen: 3 beitels en een stalen vuis (750gr). Gereedschap geschikt voor graniet dient door de cursist zelf meegenomen te worden.

Docenten: Jan Kees Lantermans & Chris Peterson

Kosten: 990 euro p/p (inbegrepen: 1 blok steen, accommodatie & ontbijt, lunch en 3 gangen diner)

Niet inbegrepen: De reis in niet inbegrepen en er is alleen plek voor cursisten. U dient zelf linnengoed mee te nemen.

Alle infoformatie over Värmland, de omgeving en de bereikbaarheid ervan, kunt u vinden op: www.lekkernaarzweden.com