Ook in 2010 verzorgt beeldhouwer Michiel Linders workshops voor beginners en gevorderden op Rastaillou. Aan het begin van de zomer en vlak voor het najaar klinkt onder twee oude kastanjebomen aan de rand van het bos het geluid van hamers, beitels, vijlen en raspen.

Er wordt gewerkt in zachte steensoorten zoals sepentijn, albast en speksteen.

Dank zij een beperkt aantal deelnemers (minimaal 6, maximaal 10) krijgt iedereen persoonlijke begeleiding.

Michiel Linders wil de sensatie die hij beleeft bij het beeldhouwen graag delen. Zijn passie ligt in het zoeken naar de balans in een vorm, naar het unieke beeld dat in elke steen zit. Tegelijkertijd besteedt hij veel aandacht aan de techniek van het hakken, raspen, vijlen, schuren en polijsten.

Tijdens de workshops kan gratis gebruik worden gemaakt van alle gereedschap en hulpmiddelen. Aan het eind van de week gaan alle deelnemers met een beeld naar huis.

Gastvrouw en gastheer Leontine en Peter Hootsen garanderen dat de beeldhouwers een zorgeloze creatieve vakantie kunnen vieren op Rastaillou. Elke maaltijd is een feestje!

CREATIEF VOOR- & NAZOMEREN IN DE DORDOGNE 2010

week 21, aankomst 22 mei – vertrek 29 mei.

week 22, aankomst 29 mei – vertrek 5 juni.

week 35, aankomst 28 aug. – vertrek 4 sept.

week 37, aankomst 11 sept. – vertrek 18 sept.

zaterdagavond: welkomstdiner

zondagmorgen: kennismaking, start workshop

dinsdagmiddag: excursie / uitstapje

vrijdagmiddag: mini-expositie van alle beelden

zaterdagmorgen: afscheidsontbijt

Totaalprijs € 675,- inclusief overnachtingen in gedeelde chambres d’hôtes, gîtes of luxe volledig ingerichte tenten, met ontbijt, lunch en diner + natuurlijk de wijn bij de maaltijd.

De steen is niet in de prijs inbegrepen – afhankelijk van de steensoort moet u rekenen op € 2,- tot € 3,- per kilo.

Meer informatie: www.michiellinders.nl of www.rastaillou.com.

N.B. Michiel Linders verzorgt in de zomer van 2010 ook een beeldhouwworkshop bij De Literaire Werkplaats & Co in Eemnes. Als u zelf een workshop wilt organiseren, kunt u hem inhuren als docent. Een weekend beeldhouwen met een groep vrienden, een dagje met collega’s werken met mergel, een kinderpartijtje met speksteen: Mail naar info@michiellinders.nl – er is heel veel mogelijk!