In juli en september 2009 geeft de Huizense beeldhouwer Michiel Linders workshops beeldhouwen in de Dordogne, Frankrijk.

Verblijf op Rastaillou, een gerestaureerde boerderij in een gastvrije en inspirerende omgeving.

Volledig verzorgd, dus compleet met alle maaltijden en een glaasje wijn bij het eten.

Voor de beeldhouwers is een sfeervolle werkplek gecreëerd onder twee oude kastanjebomen aan de rand van het bos. Daar ontstaan de mooiste beelden!

Michiel Linders wil de sensatie die hij beleeft bij het beeldhouwen graag delen.

Hij besteedt veel aandacht aan de techniek van het hakken, raspen, vijlen, schuren en polijsten. Maar zijn passie ligt in het zoeken naar de juiste vorm, naar het unieke beeld dat in elke steen zit.

Dankzij een beperkt aantal deelnemers (minimaal 6, maximaal 10) krijgt iedereen persoonlijke begeleiding. Omdat met zachte steensoorten (speksteen, albast, serpentijn) wordt gewerkt, is ervaring in beeldhouwen niet vereist. Tijdens de workshops kan gratis gebruik worden gemaakt van alle gereedschap en hulpmiddelen. Aan het eind van de week exposeren we alle beelden: iedereen gaat met een beeld naar huis.

Rastaillou ligt net ten zuiden van Sarlat en Bergerac, temidden van vier hectare grasland, omzoomd door bossen. Gastvrouw en gastheer Leontine en Peter Hootsen garanderen dat de beeldhouwers een zorgeloze creatieve vakantie kunnen vieren. Elke maaltijd is een feestje!

CREATIEF VOOR- en NAZOMEREN

IN DE DORDOGNE 2009

week 23, aankomst 30 mei – vertrek 6 juni.

week 25, aankomst 13 juni – vertrek 20 juni.

week 36, aankomst 29 aug. – vertrek 5 sept.

week 37, aankomst 5 sept. – vertrek 12 sept.

zaterdagavond: welkomstdiner

zondagmorgen: kennismaking, start workshop

dinsdagmiddag: excursie / uitstapje

vrijdagmiddag: mini-expositie van alle beelden

zaterdagmorgen: afscheidsontbijt

Totaalprijs € 675,- inclusief overnachtingen in gedeelde chambres d’hôtes, gîtes of luxe volledig ingerichte tenten, met ontbijt, lunch en diner en natuurlijk de wijn bij de maaltijd.

De steen is niet in de prijs inbegrepen – afhankelijk van de steensoort moet u rekenen op € 2,- tot € 3,- per kilo.

Meer informatie: www.michiellinders.nl of www.rastaillou.com.